I v zimě si můžete jednoduše připravit lehké těstovinové jídlo, které zahřeje na těle i na duši. Na Penne Arrabbiata potřebujete jen pár surovin, které ještě navíc najdete na jednom místě - v regálech našich vinoték.
Do osolené vody dejte vařit semolinové těstoviny Penne. Al dente by měly být zhruba za 10-12 minut. V tomto čase rozehřejte větší pánev, klidně může být wok, ve kterém ohřejte lehce pikantní omáčku Arrabbiata. Uvařené těstoviny stačí scedit (neproplachujte vodou!) a přidat do pánve s omáčkou, kde je minutku prohřejte. Navrch nastrouhejte hoblinky sýru Gran Mantovano a zakápněte dobrým olivovým olejem.
K italské gastronomické klasice samozřejmě patří i skvělé italské víno. Pro milovníky bílého doporučujeme plnější Chardonnay z vinařství Costa di Bussia, ale za chladných zimních večerů přijde perfektně vhod i šťavnaté elegantní Chianti DOCG.
Buon Appetito!